433. odcinek Ewa gotuje: Połączenie tradycji z nowoczesnością
Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować w domowym bulionie! W kolejnym odcinku programu Ewa ugotowała wyjątkowo smaczny rosół na pieczonej kurze i wołowinie. Na danie główne były polędwiczki wieprzowe zapiekane z figami marynowanymi w occie balsamicznym i estragonie. Z kolei na deser autorka programu zaproponowała kruchą tartę z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone oraz ze śliwkami duszonymi w sosie. Ponadto podpowiedziała, jak przygotować pesto z natki marchewki.
Polecane artykuły
Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...
Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...
Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...
Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Tymianek
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 149
Doprawione jak falafle.
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Halloween
- Śródziemnomorska
- Żydowska
- Wegetariańskie
- Buliony
- Warzywa
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Ciasta
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 180