Wszystkie dotychczasowe odcinki "Ewa Gotuje" obejrzysz w Polsat Go »
439. odcinek Ewa Gotuje
W 439. odcinku Ewa Gotuje, pichcenie rozpoczęło się od góralskiej zoproski, czyli podhalańskiej, regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie. Kolejne potrawy były już propozycjami do wigilijnego menu. Najpierw Ewa Wachowicz usmażyła karpia i zapiekła go na kiszonej kapuście, podgotowanej z żurawiną. Deser był z kolei powrotem do przeszłości – Ewa usmażyła ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełożyła kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zdradziła przepis na pikle z marchewki. Sprawdź, jak zrobić te pyszności.
Polecane artykuły
Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...
Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...
To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...
Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26197
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 684
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
- Grill
- Polska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Owoce
- Truskawki
- Płatki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 17637
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Warzywa
- Owoce
- Nabiał
- Jogurt
- Ryby
- Owoce morza
- Krewetki
- Kalmary
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Bułki
Odsłon: 148