439. odcinek Ewa Gotuje

W 439. odcinku Ewa Gotuje, pichcenie rozpoczęło się od góralskiej zoproski, czyli podhalańskiej, regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie. Kolejne potrawy były już propozycjami do wigilijnego menu. Najpierw Ewa Wachowicz usmażyła karpia i zapiekła go na kiszonej kapuście, podgotowanej z żurawiną. Deser był z kolei powrotem do przeszłości – Ewa usmażyła ciasteczka w kształcie orzeszków, które przełożyła kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zdradziła przepis na pikle z marchewki. Sprawdź, jak zrobić te pyszności.

Polecane artykuły

Informacje Wiosenne sałatki palce lizać. Szparagi, rzodkiewka i sałata w roli głównej

Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...

2
Informacje Nowalijkowy sok na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Najlepiej pij na czczo

Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

1
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

131

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Pankejki jogurtowe

Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...

Odsłon: 26197

15 min
19
15 min
13
Sałatki Sałatka z warzyw z rosołu

Dzisiaj tradycyjna sałatka jarzynowa do której użyłam warzyw z rosołu. Sałatk...

Odsłon: 108

30 min
6
Pieczywo Turecki chlebek z patelni

Bazlamy to proste chlebki pieczone na patelni. Ciasto wyrabia się szybko, pon...

Odsłon: 611

30 min
3