Wszystkie dotychczasowe odcinki "Ewa Gotuje" obejrzysz w Polsat Go »
464. odcinek programu Ewa Gotuje
11 listopada obchodzimy Święto Niepodległości. Z tej okazji Ewa Wachowicz przygotowała dla widzów tradycyjne, rozgrzewające danie kuchni polskiej. W programie podzieliła się również przepisem na aromatyczną, rozgrzewającą zupę krem z pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem. W 464. odcinku programu „Ewa gotuje” okazała też, jak zrobić wspólnie z dziećmi biało-czerwone kotyliony oraz pochwaliła się, gdzie co roku umieszcza polską flagę.
Polecane artykuły
W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...
Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...
Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...
Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Majeranek
- Warzywne
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
- Impreza
- Walentynki
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Kremy
- Owoce
- Truskawki
- Podroby
- Ciasta
- Kremy
Odsłon: 5532
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
- Grill
- Polska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Owoce
- Truskawki
- Płatki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 668