Ewa gotuje: Pieczarki w cieście, pizza imprezowa, rogaliki drożdżowe z dynią

Po raz kolejny Ewa Wachowicz zaskoczy widzów swoją pomysłowością. W kolejny odcinku kulinarnego programu "Ewa gotuje", prowadząca podzieli się z widzami niebanalnymi pomysłami na imprezowe przekąski.

Imprezowe przekąski w wykonaniu Ewy Wachowicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Choć jeszcze przed tygodniem Ewa była w Beskidach – pod Babią Górą, to najbliższy weekend spędzi już w mieście i zaprosi widzów do kuchni w Krakowie. Co zrobi tym razem? Otóż przygotuję potrawy z myślą o domowej imprezie! 

Gdy pojawią się pierwsi goście dobrze jest od razu podać smaczną przystawkę. Dlatego też praca w kuchni zacznie się od usmażenia pieczarek w cieście z dodatkiem tartego parmezanu. Na danie główne będzie zaskakująca pizza w kształcie wieńca. Z kolei na deser Ewa upiecze rogaliki drożdżowe z nadzieniem dyniowym, przy czym dodatek purée z tego owocu znajdzie się również w cieście. 


Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 497. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 122

15 min
5
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 98

15 min
2
Ciasta Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...

Odsłon: 22682

30 min
30
Ciasta Ciasto z truskawkami i kokosową kruszonką

Proste ciasto na oleju a smakuje jak placek drożdżowy. Każda gospodyni, nawet...

Odsłon: 109

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1