Ewa Gotuje: Wrapy do szkoły, miski obfitości do pracy, placek z rabarbarem

Program „Ewa Gotuje” wraca po wakacyjnej przerwie. W pierwszym odcinku nowego sezonu prowadząca - Ewa Wachowicz - przygotuje specjalne śniadanie dla dzieci, które rozpoczynają szkołę. Na lunch poda tajemnicze misy szczęścia, a na deser - sezonowy placek, obowiązkowo z kompotem.

Ewa Wachowicz przygotuje prostą przekąskę, idealną do pracy | Fot. materiały prasowe/Polsat

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa gotuje”. W tym sezonie będzie smacznie i zdrowo, natomiast potrawy okażą się na tyle proste, choć jednocześnie zaskakujące, że każdy - nawet jeśli w kuchni stawia pierwsze kroki - powtórzy je we własnych czterech ścianach. To jednak nie wszystko, bo - przy okazji - autorka programu pokaże trochę kulinarnych trików i opowie co nieco o zapleczu realizacji telewizyjnej. 

Pierwszy odcinek zacznie się od przygotowania atrakcyjnego posiłku dla dzieci. Gdy startuje szkoła, wielu z nas dwoi się i troi, żeby zrobić takie śniadanie, które w całości zostanie zjedzone. Żeby ułatwić to niezwykle trudne zadanie, Ewa podpowie, jak zwinąć wrapy z naleśników - zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. 

Z kolei na lunch będą popularne od kilku lat misy szczęścia, znane też jako miski obfitości lub budda bowl. Przy okazji Ewa wyjaśni, skąd wzięła się ta ostatnia nazwa. 

Na deser autorka programu upiecze sezonowy placek z rabarbarem. Ciasto będzie podane z kompotem, który specjalnie dla Ewy przygotuje jej kulinarny asystent Adam. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 485. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Lody w waflu

Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...

Odsłon: 1521

15 min
15
Desery Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik przygotowałam z przepisu Kulinarna chwila - oto link do przepisu h...

Odsłon: 304

30 min
12

Polecane artykuły

Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

0
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

0
Informacje Szczaw – ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

1
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

5