Odcinek 413. Ewa gotuje
Ewa tym razem zaserwowała widzom kulinarną podróż po regionalnych smakach. Gotowanie zaczęła od małopolskiej zalewajki, na danie główne podała łemkowskie fuczki z pysznym grzybowym sosem, a na deser zaserwowała a’la tiramisu w słoiczkach, lecz zamiast kawy i kakao użyła japońskiej zielonej herbaty matcha.
Polecane artykuły
Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...
Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...
To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...
Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
- Impreza
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Mięta
- Dla zdrowia
Odsłon: 119
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
- Impreza
- Do pracy
- Amerykańska
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Mleko
- Przyprawy
- Curry
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1778
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 66
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4899