Sezon na truskawki

Almette – wyprodukowano w Polsce

Serki twarogowe Almette powstają w Węgrowie – urokliwej miejscowości, położonej na pograniczu Mazowsza i Podlasia, w otulinie malowniczej rzeki Liwiec. To obszar o nieskażonej przyrodzie, który oferuje idealne warunki do produkcji zdrowej żywności.

Fot. materiały prasowe
Piękne krajobrazy, zachwycające zakątki, unikatowe tereny - w nowej kampanii Almette możemy odkryć tajemnice „węgrowskiej krainy" wspólnie z dwiema wyjątkowymi mieszkankami Węgrowa. Są nimi Nela Zawadzka - finalistka The Voice Kids oraz Mariola Zenik - mistrzyni Europy w siatkówce. Dla podkreślenia, gdzie powstaje Almette, na opakowaniach serków pojawiło się oznaczenie „Wyprodukowano w Polsce".

Polacy pokochali delikatne i puszyste serki Almette, jednak wielu z nich może nie wiedzieć, że Almette jest produkowane w Polsce - w Węgrowie, na pograniczu Mazowsza i Podlasia. To jedyne w swoim rodzaju miejsce, z nieskażoną przez cywilizację przyrodą - wymarzone, by właśnie tu powstawały serki Almette, ze 100% naturalnych składników. O ich pyszny smak dbają pracownicy zakładu w Węgrowie - mieszkańcy miasteczka i okolic, pełni pasji i zaangażowania, wkładający serce w swą codzienną pracę. Polskie mleko, z którego wytwarzane są serki Almette, jest dostarczane głównie przez okolicznych rolników, z gospodarstw z Mazowsza i Podlasia.

Nowa kampania Almette to zaproszenie do odkrywania urzekającego piękna i tajemniczych zakątków „węgrowskiej krainy". Wobec wyjątkowych walorów Węgrowa i okolic nie sposób przejść obojętnie - zwłaszcza, gdy naszymi przewodniczkami zostają dwie tak niezwykłe bohaterki. Nela Zawadzka, której talent wokalny porwał widzów „The Voice Kids", z pasją i radością oprowadza po swoim rodzinnym, ukochanym Węgrowie. Wspólnie z nią doznać możemy odrobiny magii, którą skrywa m.in. czarodziejskie lustro czarnoksiężnika Jana Twardowskiego i zachwycić się porywającymi widokami z Sowiej Góry, na wijącą się wśród łąk rzekę Liwiec. Mariola Zenik - siatkarka ze słynnej, mistrzowskiej drużyny „Złotek", przekonuje, że Węgrów to najpiękniejsze miejsce na Ziemi. Ma tu swoje ukochane zakątki, w których w pełni można poczuć jedność z naturą. Poruszające krajobrazy, wspaniała przyroda, unikatowe zabytki, intrygujące legendy... Węgrów i okolice z całą pewnością są warty odkrycia!

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą i kruszonką to bardzo popularny i smakowity wypiek. Taki pra...

Odsłon: 71

>60 min
2
Dania główne Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...

Odsłon: 40

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje 10 przepisów na ładne ciasta. Goście będą nimi zachwyceni już przed spróbowaniem

Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...

28
Informacje Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Pięknie wyrośnie, będzie delikatne w smaku i bardzo puszyste

Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...

16
Informacje Ciasto, które warto znać. Fale Dunaju, czyli popisowy deser gospodyń z PRL-u

Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...

24
Informacje Jak zrobić idealną kruszonkę do ciast i deserów? Podpowiadamy

Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...

22