Sezon na truskawki

Jak zachować smaki lata na dłużej?

Kiedy kończą się wakacje, chętnie sięgamy po mrożone owoce i warzywa, aby przywołać najlepsze smaki lata. Co zrobić, aby wszystkie produkty zachowały swój smak, wartości odżywcze i apetyczny wygląd? Z pomocą przychodzi system No Frost, dzięki któremu zyskamy najlepsze warunki do przechowywania ulubionych przysmaków.

Brak konieczności rozmrażania lodówki, znacznie więcej miejsca, dłuższa świeżość produk-tów, oszczędność czasu i energii - to tylko niektóre z zalet lodówek Samsung No Frost. Przed zakupem kuchennego AGD, warto poznać wszystkie korzyści, które kryje w sobie bezszronowa technologia.

Oszczędność energii, miejsca i czasu

Na czym właściwie polega No Frost? W lodówkach z tym systemem, np. modelu Samsung RB33J3219SS, cała wilgoć gromadzi się na parowniku. Następnie zamienia się w lód, który topnieje pod wpływem grzałki, po czym zostaje odparowany na zewnątrz. Wszystko odbywa się bez naszego udziału. W praktyce oznacza to przede wszystkim oszczędność czasu, miejsca i energii, a także daje gwarancję, że przechowywane produkty jeszcze dłużej za-chowują swoją świeżość. System No Frost, zastosowany we wszystkich lodówkach Sam-sung, eliminuje z wnętrza lodówki wilgoć, która sprzyja powstawaniu pleśni i rozmnażaniu się bakterii. Dzięki temu można zapomnieć o nieprzyjemnym zapachu w kuchni. Jakie jeszcze zalety mają lodówki z tym systemem?

Bez szronu, bez kłopotu

Aby umieszczone w zamrażalniku mrożonki nie zamieniły się w bryłę lodu, należy przecho-wywać je w odpowiednich warunkach. No Frost jest idealnym rozwiązaniem, dzięki któremu zamrożone owoce, warzywa czy zioła nie będą sklejone ani oszronione. Co równie ważne, produkty nie przymarzają do ścianek zamrażalnika, a cała jego zawartość jest widoczna na pierwszy rzut oka. Każdą mrożonkę można bez kłopotu wyjąć z szuflady, aby łatwo przygo-tować np. pyszny owocowy koktajl czy deser. To także większa wygoda użytkowania - bez uciążliwej warstwy lodu i szronu szuflady wysuwają się swobodnie i szybko, a problem wiecznie niedomkniętego zamrażalnika znika raz na zawsze. System No Frost ułatwi nam przywołanie smaków lata, nawet w środku zimy.

Rozmrażanie to przeszłość

Wybierając modele z systemem No Frost, nie musimy martwić się o czasochłonne rozmra-żanie lodówki - urządzenie robi to automatycznie. Rozwiązanie pomoże oszczędzić czas, który będziemy mogli przeznaczyć na przyjemniejsze czynności. W tradycyjnych lodówkach rozmrażanie zajmuje kilka godzin, a dodatkowy problem stanowi konieczność opróżnienia zamrażalnika i pozbycia się mrożonych owoców, lodów czy mięsa.

Zalety bezszronowej technologii odczujemy także z pewnością płacąc rachunki za prąd. Kie-dy urządzenie nie jest bowiem oblodzone, pobiera znacznie mniej energii. W przypadku lo-dówek Samsung, które bez wyjątku posiadają system No Frost, oszczędność energii gwa-rantuje dodatkowo silnik Digital Inverter, automatycznie dostosowujący swoją pracę do zapo-trzebowania na chłodzenie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Zupa meksykańska

Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...

Odsłon: 12016

30 min
19
60 min
4
>60 min
1
60 min
1
Dania główne Placek po węgiersku

Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...

Odsłon: 971

60 min
6

Polecane artykuły

Informacje 10 przepisów na ładne ciasta. Goście będą nimi zachwyceni już przed spróbowaniem

Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...

28
Informacje Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Pięknie wyrośnie, będzie delikatne w smaku i bardzo puszyste

Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...

15
Informacje Ciasto, które warto znać. Fale Dunaju, czyli popisowy deser gospodyń z PRL-u

Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...

24
Informacje Jak zrobić idealną kruszonkę do ciast i deserów? Podpowiadamy

Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...

20