KONKURS: Poznaj litewskie sery Dziugas

Lubisz odkrywać nowe smaki? Poznaj długo dojrzewające sery litewskie marki Dziugas i weź udział w naszym konkursie. Odpowiedz na dwa proste pytania i wygraj bony o wartości 200 zł.

Ser Dziugas to Litewski przysmak, który zyskał popularność także w Polsce. Ten długo dojrzewający przysmak, produkowany jest prawie od wieku. Powstaje tylko z mleka, soli, kultur bakterii kwasu mlekowego oraz naturalnego enzymu koagulującego. Nie zawierają laktozy i podpuszczki dlatego śmiało mogą po niego sięgać również wegetarianie.

W zależności od czasu dojrzewania sera ma on inny smak. Ten dojrzewający 12 miesięcy będzie znakomitym dodatkiem do pizzy ponieważ ma delikatny smak, natomiast 36 - miesięczny Dziugas charakteryzuje się cierpkim i ostrym smakiem, najlepiej podawać go w towarzystwie konfitur i dobrego wina.

Jeśli jeszcze nie wiesz dlaczego sery Dziugas są wyjątkowe, zajrzyj tutaj i tutaj. W tych miejscach znajdziesz również odpowiedzi na konkursowe pytania!

Za pomocą  formularza odpowiedz poprawnie na 2 pytania dotyczące serów Dziugas i opisz, dlaczego są wyjątkowe. Do wygrania jest 5 bonów na zakup drobnego AGD i wyposażenia do kuchni o wartości 200 zł.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
13
Desery Prosty deser z galaretką i owocami

Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...

Odsłon: 64

15 min
4
Wędliny Karkówka w słoiku

Domowa konserwa mięsna w słoikach. Karkówka w takim wydaniu doskonale sprawdz...

Odsłon: 53564

>60 min
115

Polecane artykuły

Informacje Wiosenne sałatki palce lizać. Szparagi, rzodkiewka i sałata w roli głównej

Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...

3
Informacje Nowalijkowy sok na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Najlepiej pij na czczo

Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

1
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

133