Naczynia ceramiczne NatureCook

Naczynia ceramiczne są chyba najbardziej zdrowymi, w pełni ekologicznymi i uniwersalnymi naczyniami. Poza tym ceramika znana i wykorzystywana jest już od pokoleń. Starożytni Grecy jako pierwsi zaczęli wytwarzać z niej naczynia, a w Polsce znana jest od 6 tysięcy lat.

Fot. Informacja prasowa

Jeżeli szukamy uniwersalnego naczynia, które posłuży nam przez długi czas warto postawić na tradycję i wybrać właśnie te wykonane z ceramiki. Firma Neoflam wprowadziła na rynek garnki NatureCook, które powstały dzięki połączeniu tysięcy lat tradycji z najnowszą technologią. Sposób ich wykonania nawiązuje do garncarstwa zapoczątkowanego przez naszych przodków z czasów epoki kamiennej.

Garnki NatureCook zostały wyprodukowane z naturalnych minerałów i gliny. Przez co są przyjazne środowisku i bezpieczne, bo pozbawione substancji niebezpiecznych dla zdrowia.
Kształt naczynia i materiały, z których powstało prowadzą do tego, że ciepło rozprowadza się równomiernie na całą powierzchnię, dzięki czemu potrawa zyskuje na smaku. Naczynie przez długi czas utrzymuje temperaturę, aby serwowane potrawy były jak najdłużej ciepłe.


NatureCook można używać na kuchni gazowej, elektrycznej, w kuchence mikrofalowej i w piekarniku. Dzięki odpornej na zarysowania powierzchni naczynia można myć w zmywarce lub przy użyciu stalowego zmywaka. Garnki wykazują dużą odporność na zmiany temperatury - wytrzymują podgrzewanie do 500 st. C i chłodzenie do -20 st. C, dlatego z powodzeniem można je przechowywać w lodówce czy zamrażalce.


Garnek świetnie może sprawdzić się do przygotowania dań jednogarnkowych, potraw do zapiekania, a nawet do przygotowania domowego chleba. Dzięki eleganckiemu kształtowi z powodzeniem będzie pasować do każdej kuchni.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki z młodej kapusty

Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...

Odsłon: 5056

60 min
14

Polecane artykuły

Informacje Wiosenne sałatki palce lizać. Szparagi, rzodkiewka i sałata w roli głównej

Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...

3
Informacje Nowalijkowy sok na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Najlepiej pij na czczo

Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

1
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

133