Naturalne spalacze tłuszczu – produkty, które wspomagają odchudzanie

Chcesz zrzucić zbędne kilogramy, ale masz dość restrykcyjnych diet? Twoja dieta nie musi być uboga i nudna. Postaw na naturalne spalacze tłuszczu i pozbądź się niechcianej tkanki tłuszczowej.

Fot. 123RF/Picsel

Naturalne spalacze tłuszczu są tanie i łatwo dostępne - znajdziesz je w swojej kuchni. Naturalne produkty pomagają w efektywnym spalaniu tkanki tłuszczowej i przyspieszają metabolizm, co wiąże się z szybszymi efektami stosowanej diety. Sprawdź, jakie produkty warto spożywać, by przyspieszyć spalanie tłuszczu.

Kawa

Dzięki zawartej w niej kofeinie nie tylko pobudza organizm do działania, ale również zmniejsza uczucie łaknienia. Oczywiście, żeby działała, powinna być spożywana bez dodatku cukru i mleka.

Zielona herbata

Poza tym, że wspomaga procesy trawienne, ma również właściwości prozdrowotne. Między innymi chroni przed nowotworami i chorobami serca. Dzięki zawartej w niej kofeinie spożywana systematycznie wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.

Czerwona herbata

Jest ona źródłem substancji, które hamują odkładanie się tkanki tłuszczowej w organizmie. Regularne picie czerwonej herbaty przyspieszy spalanie tłuszczu. Jeśli chcesz kupić dobrej jakości herbaty w niskich cenach, zajrzyj do sklepu Konesso.

Imbir

Reguluje procesy trawienne i likwiduje wzdęcia. Działa nie tylko na spalanie tkanki tłuszczowej, ale również wspomaga leczenie przeziębienia. Można dodawać go herbaty lub koktajlu albo stosować jako przyprawę.


Reklama

 

Cynamon

Przyspiesza przemianę materii oraz wspomaga spalanie tłuszczu, dlatego warto dodawać go do posiłków. Możesz dodać go np. do owsianki z jabłkiem lub gruszką albo do ryżu z jabłkiem.

Czosnek

Warto dodawać go do potraw nie tylko ze względu na właściwości prozdrowotne, ale również wykorzystać go do redukcji tkanki tłuszczowej. Czosnek zmniejsza poziom cholesterolu i przyspiesza metabolizm. Można dodawać do go posiłków i sosów.

Ocet jabłkowy

Spożywanie octu jabłkowego powoduje uczucie sytości i przyspiesza proces trawienia. Ze względu na kwa jabłkowy, który ogranicza wchłanianie tłuszczu, dodawanie octu jabłkowego do posiłków wspomaga odchudzanie. Może być dodawany do sałatek i koktajli.

Masło orzechowe

Pod warunkiem, że w jego skład nie wchodzi cukier, nadmiar soli i olej palmowy, masło orzechowe wspomaga spalanie tłuszczu i pozwala zaspokoić głód na długi czas. Masło orzechowe można dodać np. do owsianki lub do koktajlu z bananem.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
8
Śniadania Mini omleciki z brokułem i marchewką

Dzisiaj bardzo smaczne, proste i szybkie jedzonko, są to mini omleciki z warz...

Odsłon: 199

15 min
15

Polecane artykuły

Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

0
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

0
Informacje Szczaw – ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

1
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

5