Sezon na truskawki

Nowość od marki Florina. Patelnia Lava z głębokim dnem

Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel.

Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie.

Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia posiadają pięciowarstwową powłokę z drobinkami piasku, która wytwarza pęcherzyki powietrza i tym sposobem zużywamy mniej tłuszczu, a jedzenie jest zdrowsze. Dodatkowo technologia Easy Clean ułatwia czyszczenie patelni i oszczędza czas.

Patelnia jest dostępna w trzech rozmiarach: 20 cm, 24 cm, 28 cm.

W serii Lava można znaleźć również garnek aluminiowy w trzech rozmiarach: 20 cm/poj. 2,4 L, 24 cm/poj. 4 L, 28 cm/poj. 7 L oraz rondel (18 cm i poj. 1,5 L).

Wszystkie naczynia z serii Lava nadają się do każdej kuchenki i posiadają wygodne uchwyty typu soft touch. Świetnie sprawdzą się do przyrządzania zdrowych i wymagających dań. Seria Lava jest dostępna w dwóch odcieniach: szarym i piaskowym.

Ceny sugerowane:
Patelnia 24 cm - 99,99 zł
Rondel -74,99 zł
Garnek 24 cm - 119,99 zł

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Ogórki z serem favita

Nawadniające ogórki z jogurtem i fetą favita, to sposób na doskonałe śniadani...

Odsłon: 107

15 min
6
30 min
5

Polecane artykuły

Informacje 10 przepisów na ładne ciasta. Goście będą nimi zachwyceni już przed spróbowaniem

Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...

28
Informacje Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Pięknie wyrośnie, będzie delikatne w smaku i bardzo puszyste

Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...

16
Informacje Ciasto, które warto znać. Fale Dunaju, czyli popisowy deser gospodyń z PRL-u

Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...

24
Informacje Jak zrobić idealną kruszonkę do ciast i deserów? Podpowiadamy

Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...

21