„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” nowe odcinki już 28 i 29 października w Czwórce

Jak co tydzień przed uczestnikami show stanie niełatwe zadanie. W 17. odcinku rywalizujące ze sobą pary będą musiały przygotować egzotyczne danie — curry z młodymi warzywami i krewetkami. W 18. odcinku Mateusz Gessler przeniesie widzów do czasów PRLu, a to za sprawą bryzola, który w tamtym okresie często królował na salonach.

Fot. Kacper Rzechowski / materiały prasowe Czwórka

Co wydarzy się w 17. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"? 

Krewetki, choć wciąż wydają się daniem egzotycznym, to jednak coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Pojawią się także w tym odcinku show „Para do Gara. Ona mówi, on gotuje” przysparzając sporo kłopotów próbującym je przyrządzić uczestnikom. Anię i Jerzego z Kobyłki będą bardzo bawiły błędy konkurentów. Nic nie byłoby w tym zaskakującego, gdyby później sami bezmyślnie ich nie powielili. Jarek i Maria, czyli międzynarodowe polsko-ukraińskie małżeństwo tiktokerów  z Rybnika, również potrafią zaskoczyć. Jarek to restaurator, który kuchnię omija szerokim łukiem, bo Jarek jest od wyglądania... I rzeczywiście będzie świetnie wyglądał, a jak będzie gotował, to już warto zobaczyć na własne oczy. Tymczasem Ola i Piotr z Warszawy zaprezentują  informatyczne podejście do kuchni i na własnej skórze przekonają się, że gotowanie nie przypomina programowania i system zero jedynkowy w tym wypadku się nie sprawdza.

Co zobaczymy w 18. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"?

W tym odcinku show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” na chwilę przeniesiemy się do czasów PRLu, a wszystko za sprawą legendarnego bryzola – dania, które często pojawiało się na stołach w tamtym okresie. Iwona i Robert, czyli małżeństwo naukowców z Krakowa podczas gotowania pokaże, co to znaczy dokładność i precyzja. Prywatnie to jednak para z ogromną fantazją, o czym można będzie się przekonać, słuchając wspomnień z ich pierwszej randki, która odbyła się w niebanalnym miejscu, bo w spalarni śmieci… Dominika i Łukasz z Gowarzewa w Wielkopolsce wczują się w klimat czasów PRLu, czyli on będzie stroszył piórka, myśląc, że rządzi, a władza i tak pozostanie po jej stronie. Z kolei Magdalena i Bogdan z Zabrza zaprezentują dwa różne podejścia do gotowania. Ona będzie poganiała, on zaś będzie uspokajał, bo człowiek pracy się nie śpieszy - człowiek pracy pracuje!

Oglądaj nowe odcinki programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" już w sobotę i niedzielę o 17:00 w Czwórce!

Źródło: materiały prasowe Czwórka
Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
10
30 min
20
30 min
2
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

1
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

1
Informacje Szczaw – ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

2
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

5