Trzeci odcinek "Bake Off – Ale Ciacho!" pełen wspomnień i emocji

W kolejnym, trzecim już, odcinku programu „Bake off – Ale ciacho!” nie zabraknie wrażeń, imponujących wypieków i… łez.

W ubiegłym tygodniu, uczestnicy słodkiego turnieju „Bake Off - Ale Ciacho!" musieli zmierzyć się z regionalnymi wypiekami. Pierwszym, pozornie łatwym, zadaniem było przygotowanie cebularzy - symbolu Lubelszczyzny. Chociaż receptura wydawała się niezbyt skomplikowana, uczestnicy bardzo szybko zorientowali się, że diabeł tkwi w szczegółach. Tylko nielicznym udało się przygotować cebularze, które spotkałyby się z uznaniem jurorów.

Na szczęście, druga runda stała się świetną okazją, aby rozwinąć skrzydła i w pełni zaprezentować swój talent kulinarny. Zawodników poproszono o przygotowanie wypieków, które powinni doskonale znać - potraw reprezentujących ich rodzinne strony. Na stołach zagościło mnóstwo regionalnych ciast i ciasteczek; począwszy od warszawskich jagodzianek poprzez wytrawną babę ziemniaczaną, a na śląskim kołaczu skończywszy.

Tytuł najlepszego wypieku regionalnego przypadł strudlowi, przygotowanemu przez Agatę Stankiewicz. Niestety, z programem musiał pożegnać się Łukasz Kosielak, którego kreple nie zachwyciły jurorów.

Zobacz też: Przepisy z ostatniego odcinka. Kliknij!

Co wydarzy się w trzecim odcinku „Bake Off - Ale Ciacho"?

W dzisiejszym odcinku, uczestnicy będą mogli powrócić do kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Pierwsza konkurencja z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady. Drugim zadaniem będzie przygotwanie bloku czekoladowego. Jak się okazuje, ten z pozoru banalny deser można przygotować w wielu odsłonach, dodając mu elegancji, a nawet egzotycznego smaku.

Niestety, obie konkurencje sprawią niektórym z uczestników trochę problemów. Pojawi się zwątpienie i łzy. Czy zawodnikom uda się uratować nieudane desery? Tego dowiecie się już dzisiaj o 21.45.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Gołąbki z młodej kapusty

Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...

Odsłon: 5133

60 min
14

Polecane artykuły

Informacje Wiosenne sałatki palce lizać. Szparagi, rzodkiewka i sałata w roli głównej

Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...

3
Informacje Nowalijkowy sok na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Najlepiej pij na czczo

Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

1
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

133