Ewa_Gotuje

Sponsorowane

Rozstrzygnięcie plebiscytu: Uczta Smaków - tradycyjne dania kuchni polskiej

Edycja listopadowego plebiscytu dobiegła końca. Tym razem we współpracy z firmą Sokołów zorganizowaliśmy konkurs dla wielbicieli tradycyjnej polskiej kuchni. Spośród setek zgłoszeń wyłoniliśmy listę laureatów, do których powędrują atrakcyjne nagrody.

123RF/Picsel

Tematem przewodnim listopadowego plebiscytu były dania kuchni polskiej. Razem z firmą Sokołów zachęciliśmy naszych użytkowników do dodawania przepisów na tradycyjne polskie potrawy i desery. 

Spośród zgłoszeń, jakie do nas napłynęły, wybraliśmy pięć najciekawszych przepisów, a autorów postanowiliśmy nagrodzić - 1000 zł dla zwycięzcy, 500 zł dla uczestników zajmujących drugie i trzecie miejsce na podium oraz 250 zł dla czwartej i piątej pozycji.

Daliśmy szansę również użytkownikom w ocenianiu przepisów. W plebiscycie przyznaliśmy nagrodę publiczności - 500 zł dla autora przepisu, który uzyskał największą liczbę głosów.

To jednak nie koniec niespodzianek! Osoby oddające głosy w plebiscycie, które podały najciekawsze odpowiedzi na pytanie konkursowe, miały szansę zawalczyć o jedną z dziesięciu nagród rzeczowych.

Wyniki plebiscytu zostały opublikowane na stronie: Uczta Smaków - tradycyjne dania kuchni polskiej

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
51
Desery Babka dwukolorowa z powidłami śliwkowymi

Prosta , szybka babka dwukolorowa z dodatkiem powideł. Babka na oleju i jogu...

Odsłon: 1059

30 min
18

Przepis dnia

Dania główne Kluski ruskie

No i zaczął się okres, w którym "nie chce mi się stać przy garach" nabiera re...

Odsłon: 45769

30 min
88
Przetwory Nalewka z kwiatów czarnego bzu

Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...

Odsłon: 20253

>60 min
51
>60 min
3

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

0
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0