Ewa_Gotuje

„Dzikie zioła sezonowo”, czyli niezwykłe właściwości zwykłych roślin

Odkryj moc dzikich ziół i niezwykłe właściwości roślin dzięki książce „Dzikie zioła sezonowo” Piotra Ciemnego.

Fot. 123RF/Picsel

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!

Twoim przewodnikiem zostanie Piotr Ciemny, twórca inicjatywy i konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin.

W książce znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin.

Dowiesz się z niej:

  • jak poszukiwać dzikich ziół,
  • z których chwastów przygotujesz sezonowy napar,
  • które rośliny dostępne są przez cały rok,
  • czy niedojrzałe owoce i kapary możesz wykorzystać podczas gotowania,
  • które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok.

Wydawnictwo: Znak Koncept 

PREMIERA KSIĄŻKI JUŻ 13 KWIETNIA!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4
Dania główne Karkówka z grilla

Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.

Odsłon: 65

30 min
4
Dodatki Marynata do karkówki z grilla

Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...

Odsłon: 68

15 min
4
Sałatki Szybka sałatka z trzech składników

Prosta i błyskawiczna sałatka z trzech składników połączonych majonezem. Najl...

Odsłon: 227

15 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0