Jamie Oliver: Superfood na co dzień

Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver.

Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji bioaktywnych, enzymów i aminokwasów. To żywność naturalna, nieprzetworzona. Superfood to zarówno rodzimy czosnek, jak i egzotyczne jagody goji.

 

  • Książka na 40 urodziny Olivera, który osobiście przekonał się, jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na jego zdrowie i samopoczucie - przemiana Olivera naprawdę robi wrażenie!
  • Książce towarzyszy największa kampania Olivera od 10 lat, która ma zachęcić każdego, by lepiej jeść, lepiej się czuć i lepiej wyglądać.
  • To NIE JEST książka o diecie!
  • Naczelne założenie przepisów: zdrowe jedzenie nie może być trudne, nudne ani mdłe!
  • To nowe, uniwersalne, inspirujące podejście, jak na co dzień jeść zdrowo stosując proste, realne kroki.
  • Ponad 100 różnorodnych, smacznych, kolorowych, właściwie zbilansowanych, łatwych do przygotowania zdrowych posiłków.
  • Śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i napoje, również przepisy na dania na wynos.
  • Dowolne dzienne menu ma mniej kalorii niż zaleca się dziennie, co zostawia miejsce na przekąski.
  • Mnóstwo cennych wskazówek przystępnie podanych przez Olivera, który studiuje obecnie dietetykę.
  • Książka łatwa do korzystania na co dzień lub od czasu do czasu.
  • Nieważne, jak bardzo zapracowany jesteś - dzięki Jamiemu możesz łatwo już od dziś zacząć jeść zdrowo
  • Książka dla każdego, kto chce zdrowiej jeść, ale ma mało czasu albo nie wie, od czego zacząć.
  • Książce towarzyszy cykl odcinków Jamie's Super Food oraz program dokumentalny Jamie's Sugar Rush.

Jamie superfood

 

 

Polska premiera: 21 X 2015

Wydawnictwo: Insignis Media

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Domowe Bake Rolls

Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...

Odsłon: 43

15 min
3
Dania główne Gołąbki z młodej kapusty

Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...

Odsłon: 4609

60 min
14
15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Wiosenne sałatki palce lizać. Szparagi, rzodkiewka i sałata w roli głównej

Wiosna i lato to czas, w którym w sklepach i na targowiskach królują sezonowe warzywa. Nowalijki – bo to głównie o nich mowa – zachwycają nie tylko...

2
Informacje Nowalijkowy sok na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Najlepiej pij na czczo

Młoda natka pietruszki, spożywana w formie soku na czczo, jest doskonałym środkiem na oczyszczenie organizmu i usunięcie nadmiaru wody. Bogata w wi...

2
Ewa gotuje Ewa Gotuje: pomidorowa z mleczkiem kokosowym, pierogi z ricottą, bezy z bitą śmietaną i owocami

To już ostatni odcinek kulinarnego programu „Ewa gotuje” w tym sezonie, dlatego tym bardziej warto towarzyszyć Ewie Wachowicz w kuchni - w sobotę,...

1
Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

133