Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.
Kuchnia żydowska
Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kluski kładzione
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 79
1
9
Dodatki
Ciasto naleśnikowe delikatne jak puszek
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 472
6
Przekąski
Sałatka do grilla w 5 minut
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
- Impreza
- Grill
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 1498
6
REKLAMA