Sezon na truskawki

Skrywane przez naturę sekrety ziół i proste przepisy na smaczne przetwory

Jeśli sądzisz, że o ziołach i przetworach wiesz dużo – jesteś w błędzie.

Nakładem Wydawnictwa Esprit ukazały się bowiem dwie niezwykłe opowieści o tajemnicach polnych ziół oraz prostych, a równocześnie niezwykłych, przepisach na smaczne przetwory ze spalonych słońcem owoców.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" - te dwie książki, wydane nakładem Wydawnictwa Esprit w unikatowy sposób opowiadają o naturalnych potrawach z ziół oraz sposobach na smaczne przetwory. Kluczem, przyjętym przez autorki książek Anastasię Zanoncelli oraz Paolę Mancini, jest właśnie słowo „opowieść". Obydwie książki to bowiem zbiór uroczych historii o ziołach i przetworach, zawierający podręczne kompendium wiedzy o poszczególnych gatunkach roślin i owoców.

Wydawnictwo Esprit, przygotowując obydwie książeczki, nie miało wątpliwości, że obok bogactwa różnorodnych przepisów na zioła i przetwory, ich niezwykłą cechą jest styl. Wszak „Sekrety wiejskich ziół" i „Zawekować słońce" to stylowo opracowane publikacje, uwodzące nie tylko niewielkimi gabarytami, ale również bogatym wnętrzem. Nie epatują stylizowanymi zdjęciami, nie ciążą również pełnymi przepychu lakierowanymi okładkami. To raczej zgrabne, zdobione uroczymi rysunkami publikacje, ze śliczną i pełną gracji okładką.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" to styl oraz bogactwo pięknie opowiedzianych i starannie dobranych przepisów. To garść słońca oraz odrobina woni ziół zawarte w dwóch niewielkich książeczkach, po które sięgnąć powinni nie tylko pasjonaci gotowania, lecz każdy, kto stawia na naturalny i zdrowy styl życia.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Pieczone ziemniaki z grilla

Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...

Odsłon: 36236

30 min
22
Dania główne Karkówka po kowbojsku

Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...

Odsłon: 6765

60 min
5
Dania główne kiełbasa po cygańsku

Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...

Odsłon: 3765

15 min
14
Sałatki Prosta sałatka grillowa

Sałatki grillowe powinny być proste, łatwe do zrobienia i błyskawiczne. Urozm...

Odsłon: 635

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje 10 przepisów na ładne ciasta. Goście będą nimi zachwyceni już przed spróbowaniem

Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...

28
Informacje Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Pięknie wyrośnie, będzie delikatne w smaku i bardzo puszyste

Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...

19
Informacje Ciasto, które warto znać. Fale Dunaju, czyli popisowy deser gospodyń z PRL-u

Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...

24
Informacje Jak zrobić idealną kruszonkę do ciast i deserów? Podpowiadamy

Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...

27