Sezon na truskawki

Superfoods. Źródło energii prosto z natury

Czym jest superfoods i jak wpływa na nasz organizm? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w książce Susanny Bingemer "Superfoods. Źródło energii prosto z natury".

Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe - to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik. „Niech Twój pokarm będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoim pokarmem." - autorka przytacza słowa najsłynniejszego lekarza starożytności - Hipokratesa. Susanna Bingemer jest dziennikarką piszącą o zdrowym odżywianiu i ekspertem w tej dziedzinie.

Odbiorcy:

- osoby, które pragną stracić zbędne kilogramy a jednocześnie czerpać przyjemność ze smacznej,
zdrowej żywności
- wszyscy, którzy chcą oczyścić organizm, wzmocnić go oraz zyskać energię oraz dobry nastrój

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- zawiera omówienie 25 najważniejszych superproduktów spożywczych od „A" jak jagody „acai" po „Z" jak „zioła", a także praktyczne wskazówki na temat ich przyrządzenia
- w książce znajduje się 40 przepisów kuchni wegańskiej, które wzbogacą codzienną dietę
- nie zabrakło też wywiadów z ekspertami żywienia

Książka już niedługo do wygrania w konkursie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka ziemniaczana

W sezonie na nowalijki najsmaczniejsze sałatki zrobimy z młodych ziemniaczków...

Odsłon: 171

30 min
4
>60 min
5
60 min
3
Śniadania Ogórki z serem favita

Nawadniające ogórki z jogurtem i fetą favita, to sposób na doskonałe śniadani...

Odsłon: 53

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje 10 przepisów na ładne ciasta. Goście będą nimi zachwyceni już przed spróbowaniem

Niezależnie od tego, jakie słodkości planujesz upiec w najbliższym czasie, warto zadbać o to, żeby nie tylko pysznie smakowały, ale też pięknie wyg...

28
Informacje Jak zrobić dobre ciasto drożdżowe? Pięknie wyrośnie, będzie delikatne w smaku i bardzo puszyste

Choć fanów ciasta drożdżowego jest wielu, to jego przyrządzanie może przysporzyć wielu problemów, dlatego uznawane jest za skomplikowane. Z właściw...

15
Informacje Ciasto, które warto znać. Fale Dunaju, czyli popisowy deser gospodyń z PRL-u

Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...

24
Informacje Jak zrobić idealną kruszonkę do ciast i deserów? Podpowiadamy

Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, ab...

20