Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 166
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41181
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 126
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 166
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej i jogurt, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz budyniem, dodaj do ciasta. Na koniec dodaj otartą skórkę oraz sok z cytryny.
Formę na babkę , posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec około 30 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.