Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki jabłkowe"
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1698
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1698
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, posiekanym masłem, szczyptą soli, skórką i alkoholem, zagnieść ciasto, owinąć folią, włożyć do lodówki na godzinę, rozwałkować na 4 krążki, rozłożyć w foremkach do babeczek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą.
Jabłka umyć, obrać, usunąć pestki, pokroić. W rondlu podgrzać alkohol z miodem, masłem, octem, wymieszać z kaszą, orzechami, jabłkami, rozłożyć na cieście. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.
Posyp babeczkę cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty i podaj z gałką lodów śmietankowych.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium