Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 61
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 148
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 166
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 61
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 148
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 166
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem, cukrem waniliowym, dodaj olej i mleko, wymieszaj. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp cynamonem, wymieszaj, dodaj do masy jajecznej.
Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Papilotki na muffiny napełniaj ciastem do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.