Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie sądziłam , że banan może być tak wdzięcznym owocem i tak smacznym w wypiekach . Chyba muszę go przeprosić . :) Wykonanie jest bardzo proste , nie potrzebujesz nawet miksera wystarczy łyżka , miska i blaszka do pieczenia . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/10/babka-bananowa.html
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1842
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1842
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Do wysokiej miski wkładamy banany ( bez skórki ;) ) i rozgniatamy widelcem . Następnie dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej Orzechy możemy pominąć . Dodajemy również przestudzoną margarynę . Całość mieszamy łyżką do połączenia się składników . Przekładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni . Przed wyjęciem z piekarnika polecam jak przy każdym wypieku , sprawdzić długim patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest przepieczone . Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .