Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na babkę budyniową z nutą cytrynową. Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać do formy i upiec. Udekorowana lukrem pięknie prezentuje się na stole. Można ją upiec w specjalnej formie na babkę lub przelać ciasto np. do keksówki. Ten przepis doskonale się sprawdzi się zarówno na święta, jak i na co dzień.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1808
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1808
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy 4 opakowania budyniu waniliowego i proszek do pieczenia.
Do osobnej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy suche składniki. Całość mieszamy. Na koniec do ciasta wlewamy olej i dodajemy skórkę otartą z cytryny.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut (do suchego patyczka).
Do miski wlewamy sok wyciśnięty z cytryny. Dodajemy cukier puder. Składniki mieszamy (powinniśmy uzyskać gęstą, lejącą konsystencję).
Przestudzoną babkę budyniową dekorujemy lukrem. Smacznego!