Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra babka cytrynowa . Do jej wykonania używa się rozpuszczonego , gorącego masła i to sprawia ,że ciasto jest bardzo delikatne i pyszne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Jajka ubijamy na jasny ,puszysty krem dodając Partiami cukier .Następnie dodajemy , w trzech częściach Obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i Miksujemy tylko połączenia się składników.Masło Roztapiamy i jeszcze ciepłe dodajemy do ciasta ,miksujemy. Sok i skórkę dodajemy na końcu ,miksujemy krótko i Ciasto przelewamy do foremki natłuszczonej i wysypanej Bułką tartą.Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Po przestygnięciu można polukrować lub posypać cukrem pudrem.