Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna o aromacie kawy. Babka zrobiona według przepisu https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-babka-kawowa,2004287,smaker.html
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Kawę rozpuść w małej ilości wody i zostaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj z proszkiem i odstaw. Miękkie masło utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym dodaj po jednym żółtku, następnie śmietanę, kawę i wszystko razem wymieszaj.
Białka ubij z pozostałym cukrem na sztywno. Do masy dodaj na przemian pianę i mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj drobno pokrojoną czekoladę. Wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st na 40 minut lub do suchego patyczka. Zostaw do wystygnięcia. Następnie czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej ze śmietaną i polej babkę. Polecam.