Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne ciasto w smaku niż tradycyjna babka piaskowa. Mąka kukurydziana nadaje jej niepowtarzalny i specyficzny smaczek. Dla tych co lubią bawić się smakami i eksperymentować. Robiłam 1 raz ciacho i zasmakowało.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Jaja rozbić. Osobno utrzeć żółtka z cukrem i osobno ubić białka. Do utartych żółtek wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać sok z pomarańczy i olej. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać białka i delikatnie wszystko razem połączyć.
Keksówkę posmarować masłem i bułką tartą. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 180 stopni 40-45 minut. (wszystko zależy od piekarnika) Sprawdzić patykiem, jeśli ciasto się nie wylewa to znaczy ze jest gotowe. Posypać cukrem pudrem. Smacznego