Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na oleju to kwintesencja prostoty, tradycyjnych smaków i ciepłych chwilach spędzonych przy wielkanocnym stole. Jest delikatna w smaku, ma nutę wanilii i czekolady, stanowi doskonałe tło dla różnorodnych polew.
Forma do babki o średnicy około 20 cm
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5519
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 87
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5519
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 668
Składniki
Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i pastę waniliową. Ubij całość na puszystą, gładką masę. Wlewaj stopniowo olej, nie przestając miksować.
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawaj partiami do masy i mieszaj delikatnie, aby nie powstały grudki.
Na koniec podziel ciasto na dwie części. Do jednej wmieszaj kakao, a do drugiej budyń waniliowy.
Formę na babkę o średnicy około 20 cm wysmaruj tłuszczem i podsyp mąką. Najpierw wylej połowę masy z kakao, następnie całą waniliową i ponowie ciemną. Możesz delikatnie zamieszać zawartość formy z pomocą wykałaczki lub łyżki.
Wyrównaj powierzchnię i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni Celsjusza. Piecz około 40 minut do suchego patyczka.