Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedno ciacho, które gościło na stole wielkanocnym. Pyszna babeczka, która jest warta polecenia, bo długo zachowuje świeżość.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 16
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 18
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2671
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1118
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 16
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 18
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2671
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1118
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubijać mikserem, do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać zmielone orzechy, rodzynki, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować. Upieczoną babkę wystudzić, wyjąć z formy, polukrować albo polać czekoladą.
Smacznego.