Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babeczka do codziennej kawki. Serdecznie polecam.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 187
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1773
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 335
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 245
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 187
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1773
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 335
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 245
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. W drugim naczyniu utrzeć żółtka z cukrem. Dodać masło, ekstrakt pomarańczowy, otartą skórkę i nadal ucierać. Następnie dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciągle ucierać, aż powstanie jednolita masa. Wtedy przy pomocy łopatki wmieszać ubite białka. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 10x30 cm. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku na funkcji góra-dół 55 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka już się upiekła. Po całkowitym wystudzeniu oblać lukrem utartym z soku z pomarańczy i cukru pudru. PS. Pomarańczę należy starannie wyszorować i wypłukać zanim zetrze się skórkę.