Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka pomarańczowa to idealny wypiek na Świąteczny stół wielkanocny. Babka z tego przepisu wychodzi mięciutka i puszysta. Dodatek białej czekolady idealnie podkreśla delikatny pomarańczowy smak ciasta. Babka jest jednym z ulubionych ciast wypiekanych na święta. Pięknie prezentuję się na stole, możemy ozdobić w dowolny sposób.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 412
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 412
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy do momentu uzyskania jasnej puszystej masy. Następnie wlewamy olej. i delikatnie mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy mąkę oraz sok pomarańczowy. Sok możemy użyć gotowy z butelki lub wyciśnięty z pomarańczy. Gdy już mamy przygotowane ciasto wlewamy je do formy. Moja forma ma 28 cm średnicy i jest z kominem. Forma powinna być wysmarowana masłem i posypana mąką. Babkę pieczemy około 1 godziny do suchego patyczka w 180 stopniach góra dół. Przygotowaną babkę ozdabiamy rozpuszczoną białą czekoladą oraz posypujemy skórką pomarańczową.