Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością wielu z nas kojarzy ciasto salceson, a co powiecie na wielkanocną odsłonę tego popularnego wypieku? Babka salceson upieczona w specjalnej formie to doskonała propozycja na świąteczny stół. Mocno wilgotna w środku, z kawałkami soczystych jabłek. Doskonale sprawdzi się na deser po obiedzie. Podana z kubkiem gorącej herbaty lub filiżanką kawy zachwyci każdego. Jak upiec babkę salceson? Przepis na babkę salceson jest banalnie prosty. Należy obrać jabłka i pokroić je w równą kosteczkę. Następnie w jednej misce ubić jajka z cukrem i olejem. W osobnym naczyniu wymieszać suche produkty. Na koniec wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, przelać ciasto do formy i upiec. Prawda, że brzmi banalnie? Nie trać czasu, przetestuj przepis na babkę salceson jeszcze przed świętami.
mikser, forma na babkę
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kosteczkę, dopraw cynamonem.
Mąkę przesiej do miski z sodą oczyszczoną i kakao.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodaj olej, następnie suche składniki i jabłka. Ciasto na babkę salceson wymieszaj łyżką do połączenia składników.
Formę na babkę wysmaruj dokładnie od środka tłuszczem. Oprósz mąką. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Babkę salceson piecz przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).