Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą mi się z trzema potrawami: żurkiem, babką wielkanocną i mazurkiem. Dlatego żadnej z tych potraw nie powinno zabraknąć. Jedliście kiedyś babkę truskawkową? Jeżeli jeszcze do tej pory nie to warto ją spróbować. Jest przepyszna!
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6763
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3747
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 121
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6763
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3747
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 121
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 27
Składniki
Ta pyszna babka jest prawdziwym hitem na wielkanocnym stole, również jej wykonanie, nie sprawi Wam żadnych problemów. Zaczynamy od zblendowania truskawek na gładką masę. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy rozpuszczone masło. Wszystko razem miksujemy, a następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i truskawki i również miksujemy. Odstawiamy na bok i zabieramy się za ubijanie białek na sztywną pianę. Gdy już je mamy, delikatnie mieszamy z resztą ciasta i pieczemy w 180°C przez około 40 minut. Smacznego!