Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jest warzywem, z którego możemy upichcić pyszne i niedrogie potrawy. Nawet ciasto :)Ta babka jest tania, szybka w przygotowaniu, a dzięki temu, że dodajemy olej jest długo świeża.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, ponownie ubijamy, a następnie dodajemy pozostałe składniki (cukinia najlepiej mała, wówczas nie musimy wydrążać środka). Całość dokładnie miksujemy i wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lepsza jest trochę większa/szersza keksówka, bo ciasto mocno rośnie i w mniejszej potrzeba więcej czasu żeby dobrze się przepiekła) i pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.