Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej i jogurt, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na trzy części, do jednej dodaj kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel pomarańczowy a do trzeciej kisiel owoce leśne.
Formę na babkę posmaruj olejem i wlej ciasto z kisielem cytrynowym, następnie z kisielem owoce leśne a na wierzch z kisielem pomarańczowym.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.