Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bajaderka w migdałach"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 840
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 840
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubszy placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w 180 st.
Placek od razu po wyjęciu z piekarnika potnij na kawałeczki. Mleko wymieszaj z miodem, marmoladą i kakao. Polej tym kawałki ciasta. Rękoma wyrób na jednolitą gładką masę. Uformuj z niej kilka grubszych wałeczków.
Konfiturę podgrzej, posmaruj nią wałeczki. Posyp je migdałami, lekko wciśnij je w masę bajaderkową. Odstaw na noc. Potem pokrój w plasterki.Źródło: Tina