Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na biszkopt jest wiele każdy zapewne ma swój sprawdzony czy z proszkiem do pieczenia czy bez proszku. Ten przepis kiedyś bardzo dawno temu dostałam od starszej kucharki, ile razy bym go nie piekła zawsze wychodzi idealnie. Jest to przepis na biszkopt sprawdzony w 100 % , za każdym razem wychodzi wysoki puszysty, mięciutki po prostu super.
mikser, łyżka drewniana, miska, tortownica, papier do pieczenia,
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2395
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2395
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli , dodajemy na przemian żółtka z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i delikatnie łyżką drewniana połączyć z masą jajeczną. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 40 min. a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. Wszystkie moje torty robię właśnie według tego przepisu tylko zmieniam proporcje ilości składników. Biszkopt czekoladowy również robię według tego przepisu ujmuję 3 łyżki mąki tortowej a dokładam 3 łyżki kakao.
Biszkopt po wystudzeniu i przekrojeniu na krążki.