Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wielkości jajek jeżeli są b. duże to wystarczy 7 ). Biszkopt wychodzi pulchny, puszysty i bardzo smaczny
mikser , blaszka, papier do pieczenia, miska, szpatułka silikonowa , nóż,
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 367
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3201
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6481
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 367
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3201
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6481
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następie ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, do ubitej masy białkowej dodajemy na przemian cukier i żółtka cały czas ubijając. Do masy przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut, najlepiej do suchego patyczka. Wielkość blaszki 30/40 cm. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na dwa lub trzy blaty.
Biszkopt w przekroju.