Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki biszkopt z borówkami amerykańskimi.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4454
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 19
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4454
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 19
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Składniki
Borówki umyć i osuszyć.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę. Wciąż ubijając dodawać po łyżce cukru a następnie po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą przez sito mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wlać do tortownicy o średnicy 24 cm, natłuszczonej i wysypanej mąką. Borówki rozmieścić na powierzchni ciasta. Biszkopt piec przez około godzinę w temperaturze 180 st. Celsjusza. Ciasto jest gotowe, gdy wbita w nie i wyjęta wykałaczka jest sucha.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Posypać cukrem pudrem.