Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt który dzisiaj podaję jest bardzo prosty , szybki i łatwy. Biszkopt jeszcze mnie nie zawiódł, zawsze wychodzi tak samo, jest puszysty, miękki i smaczny. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dodałam proszek budyniowy.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, nóż, miska,
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Przygotowanie biszkoptu; Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek , następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym , z proszkiem do pieczenia oraz sodą , przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Biszkopt w przekroju.