Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem przygotowuje się niemal od ręki. Cały proces przygotowania zajmuje maksymalnie 10-15 minut. Najdłuższą fazą jest pieczenie. To idealne rozwiązanie na niespodziewanych gości. Choć ciasto wygląda niepozornie, naprawdę cieszy kubki smakowe. Słodka kruszonka świetnie równoważy kwaskowatość rabarbaru.
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12026
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1184
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 41
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1026
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 38
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12026
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1184
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 36
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 41
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1026
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 38
Składniki
Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiej. W misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj szczyptę soli. Wbijaj po kolei po jednym jajku, cały czas ucierając.
Do masy dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj wszystko do całkowitego połączenia składników Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Rabarbar pokrój na drobne kawałki i posyp nimi równomiernie ciasto.
Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki wsyp do osobnej miski i wyrób do gładkiej masy. Jeśli będzie zbyt kleista, dodaj trochę mąki. Kruszonkę posyp równomiernie ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Błyskawiczne ciasto z rabarbarem świetnie pasuje do popołudniowej kawy i lodów.