Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 73
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 69
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 104
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 73
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym tłuszczem. Dodać żółtka, cukier puder, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a pozostałym wyłożyć formę.
Borówkę wypłukać, osączyć i wyłożyć na ciasto. Posypać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając.
Pod koniec ubijania dodać budyń i sok z cytryny, wymieszań na małych obrotach.
Pianą przykryć borówki, a na nią zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki.
Piec 40 min w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego :)