Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwinie z serkiem i ciasteczkami"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4366
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 11
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 370
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 38
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4366
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 11
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 370
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 38
Składniki
Cytrynę porządnie wyszorować, sparzyć. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając porcjami schłodzony serek mascarpone, miód, sok i skórkę z cytryny oraz przesiany przez sitko cukier puder. Gotowy krem odstawić do lodówki do schłodzenia.
Brzoskwinie wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla. Zalać sokiem z puszki, zagotować.
Do brzoskwiń dodać drobny cukier i skrobię ziemniaczaną wymieszaną z 100 ml zimnej wody, zagotować ponownie, wystudzić. W salaterkach porozkładać rozkruszone markizy (najlepiej włożyć je do woreczka i rozwałkować).
Na ciastkach porozkładać warstwę kremu, frużeliny brzoskwiniowej i znów kremu. Deser dekorować kawałkami ciasteczek i posiekaną czekoladą. Przed podaniem koniecznie porządnie schłodzić.
ok. 30 min plus chłodzenieŹródło: Twoje Imperium