Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Budyniowy przekładaniec"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Składniki
Budynie przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Kremówkę ubij, wymieszaj z kwaśną śmietaną oraz skórką otartą z cytryny. Połowę masy wmieszaj do budyniu truskawkowego, resztę do czekoladowego.
Truskawki oczyść, pokrój w plasterki. W pucharkach układaj warstwami pokruszone biszkopty, owoce (po obwodzie) i masy budyniowe. Udekoruj resztą truskawek i jagodami.
Czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety