Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastkla migdałowe z orzechem włoskim w środku obtoczone w cukrze pudrze.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 224
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 224
Składniki
Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec zagnieść ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.