Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe z cukrem
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 112
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 519
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 112
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 519
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Składniki
Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg, żółtka oraz make pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Szklanką o średnicy ok. 7 mm wykrawać krążki. Jedną stronę krążka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. do miseczki. Krążek składamy na pół cukrem na zewnątrz, a następnie ponownie na pół. Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!