Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego. Wypiek jest bezglutenowy i bez białego cukru, dlatego osoby będące na diecie bezglutenowej lub niskocukrowej mogą je jeść bez obaw. Aby ciasteczka wyglądały ładnie za pomocą widelca, stwórz na nich wzorek.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
Rozpuść olej kokosowy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
W dużej misce wymieszaj ze sobą masło orzechowe, syrop klonowy i olej kokosowy.
Następnie dodawaj partiami mąkę migdałową, owsianą i kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi.
Z gotowego ciasta odrywaj kawałki, formuj w kulkę, a następnie spłaszczaj w rękach.
Ciasteczka wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Za pomocą widelca odciśnij na nich wzór – przyłóż widelec najpierw w orientacji horyzontalnej, a później wertykalnej.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 10 minut. Po wyciągnięciu z pieca pozwól im ostygnąć przez 5 minut, dopiero po tym czasie przełóż na talerz.