Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasteczka do kawki.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 37
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 37
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Składniki
Wykonanie: Cztery jaja ugotować na twardo i utrzeć same żółtka z masłem, dosypać cukier, 1 surowe jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamon. Wyrabiać ciasto około 15 minut, rozwałkować ciasto o grubości ½ cm i wycinać foremką serca. Z połowy sercowych ciastek powycinać w środku małe serduszka. Układać na blaszce wyłożonej pergaminem, piec 10 minut w temperaturze 170 stopni. Następnie wystudzone ciastka ( bez wycięć ) smarować czerwoną konfiturą ( jeżeli jest za rzadka dodać żelatyny) i nałożyć ciastko z wycięciem. Ciastka górne posypać wcześniej cukrem pudrem.