Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia, ze spodem z herbatników zbozowych, masa toffi i nadzieniem z bananów i smietany o waniliowym smaku. Szybkie, proste, a jakze samczne...
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4364
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 11
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 370
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 38
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4364
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 11
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 370
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 38
Składniki
Forme do pieczenia wylozyc paierem, herbatniki zmiksowac lub pokruszyc , dodac plynne maslo i mase rozlozyc równomiernie w formie. Odstawic na godzine do lodówki. Mleko, maslo i cukier powoli podgrzewac do zagotowania, ciagle mieszajac. Gotowac jeszcze kilka minut, az masa zacznie gestniec. Banany pokroic w plasterki i skropic sokiem z cytryny, Schlodzony spód wysmarowac masa toffi a nastepnie wylozyc plastrami bananów. Kwasna smieta wymieszac z czescia cukru waniliowego, slodka smietane ubic z reszta cukru waniliowego, obydwie masy smietanowe polaczyc i nalozyc na warstwe bananów. Wstawic na min. 2 godz do lodówki.
Przed podaniem ozdobic reszta masy toffi.